Werkzaamheden kerk Noordwijk

In Noordwijk wordt buiten en binnen geschilderd. Dat betekent dat behalve de gevels en dakruiter, ook kozijnen, ramen en deuren opgefrist worden. Verder gootlijsten en andere omlijstingen, ankers en dakbetimmering.

Kerk Noordwijk

Schijn bedriegt: achter de gele pleisterlaag zitten laatmiddeleeuwse kloostermoppen. Verder zit in de noordwand van het koor een dichtgemetselde priesteringang. Het kerkje is dus een stuk ouder dan je misschien op het eerste gezicht zou inschatten. Het doophek afkomstig uit Leek en in 1752 naar Noordwijk verhuisd, werd begin 20e eeuw overbodig bevonden en gedegradeerd tot stalhek ergens in het dorp. Enkele jaren later kwam het hek terug en de dooptuin werd in de oude glorie hersteld.