Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De twaalf eiken van Eenrum

Op 21 april 2011 werden op het oude kerkhofterrein bij de kerk van Eenrum twaalf jonge wintereiken geplant. Deze boomgroep heet de twaalf apostelen: een benaming die regelmatig gebruikt wordt voor groepen van twaalf bomen die in een cirkel of anderszins dicht bij elkaar staan. Wilt u meer weten over de twaalf apostelen van Eenrum, maar ook over heidense bomen en Mariabomen? Download dan het verhaal van de kerk van Eenrum en lees meer over bijzondere boomgroepen.