Mediatheek

De mediatheek is toegankelijk voor een breed publiek: voor donateurs van de stichting, voor leerlingen of studenten die informatie zoeken voor werkstuk, spreekbeurt of scriptie, voor mensen die monumenten een warm hart toedragen. Kortom, voor een ieder die geïnteresseerd is in de collectie van de Stichting Oude Groninger Kerken. Uitlening is niet mogelijk, wel is het mogelijk kopieën of prints te maken.

Catalogus Mediatheek

De gehele collectie is onderverdeeld in rubrieken en beschreven in een digital catalogus. Hierin kan onder andere gezocht wordne op auteur, titel, trefwoord, soort document, jaar van uitgave. Bovendien zijn hier alle artikelen uit het tijdschrift Groninger Kerken als PDF verkrijgbaar.

Collecties

Vanaf de oprichting van de Stichting in 1969 is er een collectie opgebouwd op het gebied van oude Groninger kerken, kerkhoven, en hun omgeving. In de loop van de jaren is de collectie uitgebreid met boeken over regionale geschiedenis, architectuur, kunst, en kerken in de overige provincies van Nederland - met de nadruk op de noordelijke provincies Friesland en Drenthe, en kerken in Ost-Friesland. Sinds de verhuizing van de bibliotheek naar de Remonstrantse kerk is de collectie van de Remonstrantse gemeente toegevoegd. Behalve boeken, tijdschriften en documentatiemateriaal bestaat de collectie uit een grote hoeveelheid foto’s en dia’s. Deze zijn vrijwel allemaal gedigitaliseerd. Ook de artikelen uit Groninger Kerken zijn digitaal en als pdf te downloaden via de catalogus. Wij blijven onze collectie completeren.