Kerken

Hier vindt u het overzicht van alle SOGK-kerken. Elke kerk en uiteraard ook beide synagogen beschikken over een eigen website. Links: alle kerken alfabetisch gerangschikt en rechts binnen een letter (alfabetisch) gerangschikt.

Kerk Noordbroek

Noordbroek kerk buitenkant 01

De imposante kruiskerk is gebouwd in de vroege 14e eeuw in een een overwegend laatromaanse bouwstijl, goed herkenbaar door de indeling en bewerking van de muren; een beneden en bovenzone met veel siermetselwerk in de bovenzone. Maar ook al met een gotische uitstraling door de hoge muren en bijpassende hoge spitsboogvensters. In het interieur vallen de koepelgewelven op, de vele muur en gewelfschilderingen en twee overblijfselen uit de katholieke tijd: een sacramentsnis in het koor en een piscina. Het interieur is zeer rijk te noemen met een koorhek, een rijkbewerkte preekstoel en een Schnitgerorgel.

In Noordbroek organiseert de Plaatselijke commissie activiteiten zoals exposities, lezingen, (orgel)concerten en rondleidingen. Ook worden nog regelmatig kerkdiensten gehouden.

Zie verder: kerk-noordbroek.nl

Postadres: De Clinge 30, 9635 CJ Noordbroek