Nieuwe invulling voor voormalige kerklocatie Garsthuizen

Er is geruime tijd nagedacht over een nieuwe, passende invulling voor de voormalige kerklocatie in Garsthuizen die sinds 2015 in ons bezit is. Er ligt nu een voorlopig plan klaar met een ontwerp van architect Marjolein van Eig. Sinds de afbraak van de kerk in 2015 bleef het dorp met een ongemakkelijke leegte achter. Het ontwerp van Van Eig geeft het dorp weer ‘een hart’. Het herinnert ook aan de vroegere kerk, vertelt het verhaal over de archeologische ondergrond en maakt het monumentale graf van de adellijke familie zichtbaar. Ook in het landschap zal de contour van het nieuwe ontwerp een herinnering aan de kerk zijn.

Poort en bank genomineerd voor kunst op straatprijs

Vandaag is de Maand van de Kunst op Straat gestart. Tijdens deze maand zet Kunstpunt Groningen een selectie van de bijna zeshonderd kunstwerken in de openbare ruimte in de gemeente Groningen in de spotlights. Onderdeel van de Maand van de Kunst op Straat is de Kunst op Straatprijs. Het kunstwerk Poort en Bank van JCJ Vanderheyden is hiervoor genomineerd. Dit kunstwerk staat op het kerkhof bij de kerk in Woltersum en maakt onderdeel uit van Op Hoogte Gedacht, een project van Stichting Oude Groninger Kerken rond beeldende kunst op kerkhoven.