Orgelconcerten in coronatijd

Op woensdag 3 en 17 juni organiseren Stichting Oude Groninger Kerken en Bijzondere Locaties Groningen twee orgelconcerten in de Der Aa-kerk Groningen Organisten Peter Westerbrink en Leonore Lub zijn dan te horen op het prachtige Schnitgerorgel in deze kerk. Beide concerten kunnen ook via een live stream worden gevolgd. Op 3 juni klinkt er muziek van J.S. Bach 1685-1750) tot Jan Welmers (1937). Op 17 juni zijn werken van Vincent Lübeck (1654-1740) en J.S. Bach te horen. Aanvang van beide concerten is 19.30 uur en beide duren een uurtje.

Onderweg naar de regio - 24 mei 2020 RTL4

Elke aflevering een andere regio In het nieuwe RTL 4 programma “Onderweg naar de Regio” gaan wij langs alle regio’s die ons land kent en praten wij over het ondernemerschap! Terwijl wij deze unieke locaties laten zien, vertellen onze presentator & presentatrice aan elkaar waar ze zijn geweest, wat ze hebben gezien en meegemaakt. Wat leeft er in deze regio en wat zijn de leuke feitjes of weetjes? Elke zondag om 15:30 met een herhaling op zaterdag om 13:30 bij RTL 4! Op zondag 24 mei 2020 was onze kerk en toren van Garmerwolde in het programma in beeld. Inge Basteleur (SOGK) werd geïnterviewd over de Schoolkerk.

Wadapatja Beste Groninger Boek

Vandaag, vrijdag 22 mei, maakte Noordwoord de winnaars van het Beste Groninger Boek bekend. In de categorie non-fictie was dat Martin Hillenga met Wadapatja en in de categorie fictie het boek De herinnerde soldaat van Anjet Daanje. De bekendmaking en prijsuitreiking zou op 15 maart plaatsvinden en kon op de valreep niet doorgaan door de coronamaatregelen. Vandaag kregen de twee prijswinnaars met inachtneming van de gepaste afstand een kunstwerk van Janneke Hoek uitgereikt. Daarnaast kunnen beide schrijvers op werkweekend naar Oosterhouw.