Vacature Coördinator vrijwilligers 24 uur per week

Met ingang van 1 februari is de Stichting Oude Groninger Kerken op zoek naar een coördinator vrijwilligers. Waar deze functie voorheen viel onder die van medewerker communicatie en PR, is ervoor gekozen deze nu te verzelfstandigen. De coördinator vrijwilligers zal echter in nauwe samenwerking met de medewerker communicatie en PR zorgen voor de communicatie van het werk van de vrijwilligers en het informeren van vrijwilligers over ontwikkelingen binnen de stichting.Lees hier alles over deze vacature

Vanaf vandaag geopend - GIMME SHELTER

Van 19 november tot en met 28 februari presenteren Noorderlicht en de Stichting Oude Groninger Kerken een grote tentoonstelling rond de Rolling Stones in de Der Aa-kerk. ‘GIMME SHELTER’ toont werk van fotografen, documentaires, televisiemateriaal en nog veel meer. De tentoonstelling loopt gelijktijdig met ‘Unzipped’ in het Groninger Museum en kijkt met een andere blik naar de legendarische band, door veel vroege fotografie te presenteren en de Stones mede te benaderen vanuit een Nederlands-Gronings perspectief.

Overdracht kerk Kolham naar SOGK

Op vrijdag 20 november a.s. draagt de Protestantse Gemeente Slochteren te Slochteren de kerk, het Verenigingsgebouw en een gedeelte van het kerkterrein te Kolham over aan de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Met deze overdracht heeft de SOGK 96 kerken, twee synagogen, 57 kerkhoven/begraafplaatsen en negen (vrijstaande) torens in haar bezit. Net als de twee eerdere overdrachten van kerken naar de SOGK dit jaar, wordt ook dit weer een overdracht in aangepaste (besloten) vorm, dit om de coronamaatregelen te volgen. Na de overdracht wordt de kerk voor twee jaar teruggehuurd door de Protestantse Gemeente Slochteren. Na deze periode gaat een Plaatselijke commissie aan de slag in en met de kerk.