Ringing of the Bells for Peace & Heritage

Ringing of the Bells for Peace & Heritage is een initiatief van Europa Nostra. Dit een Europese organisatie die zich inzet voor het behoud van het cultureel en natuurlijk erfgoed en de bevordering van bekendheid hiervoor. Zij zullen op 21 september om 12.00 uur vanuit Venetië de kerkklokken luiden voor Peace & Heritage (Vrede & Erfgoed) en roepen op om dit op hetzelfde moment in heel Europa te doen. Stichting Oude Groninger Kerken draagt zorg voor 97 kerken en doet graag mee aan dit symbolische initiatief. Wij zullen deze dinsdag om 12.00 uur zoveel mogelijk van onze kerkklokken laten luiden. Het luiden van de klok valt samen met de Internationale Dag van de Vrede en The European Cultural Heritage Summit 2021 op dezelfde dag.