Wij doen mee! #jumpforheritage

#jumpforheritage. Zo heet de campagne van de Europese erfgoedorganisatie Future for Religious Heritage (FRH). Het is een oproep aan alle Europeanen een foto te maken van zichzelf, springend voor een religieus erfgoed gebouw of plek. Samen met andere foto’s onder dezelfde hashtag vormen ze een ketting, die het draagvlak voor dit specifieke erfgoed Europees onder de aandacht brengt. Stichting Oude Groninger Kerken, die lid is van Future for Religious Heritage, doet uiteraard mee. En hoe! Want met 96 kerken in ons bezit, willen we graag een hele reeks jumps realiseren! Het is niet alléén aandacht vragen voor religieus erfgoed, er zit meer achter het idee. In veel landen zijn monumenten en ander erfgoed gesloten vanwege de coronamaatregelen. Ook het ondernemen van sportieve activiteiten gaat momenteel niet zoals vanouds. De actie #jumpforheritage verbindt sport, erfgoed, gezondheid en bewustzijn en zorgt natuurlijk voor een moment van plezier. Stichting Oude Groninger Kerken heeft als doel het behoud van monumentale kerken in de provincie Groningen en het bevorderen van de belangstelling hiervoor. Daarom besteden we graag aandacht aan #jumpforheritage. De 96 kerken van SOGK vind je door de hele provincie. Genoeg mogelijkheden voor een mooie, ludieke of bijzondere foto!