Orgels

Hier vind je een overzicht van alle orgels in onze SOGK-kerken. Deze instrumenten zijn net zo uiteenlopend als de kerken zelf. Links: alle orgels alfabetisch gerangschikt (op plaatsnaam) en rechts binnen een letter (alfabetisch) gerangschikt.

Kerk Oude Pekela

Oude Pekela orgelfront 01

Het orgel is in 1865 gebouwd door P. van Oeckelen en Zonen en heeft twee klavieren en een zelfstandig pedaal met totaal 19 stemmen, verdeel over hoofdwerk negen, bovenwerk zes en pedaal vier stemmen. In 1952-1953 heeft Mense Ruiter het orgel gerestaureerd, 1980-1981 heeft de Fa. Bakker & Timmenga groot onderhoud aan het orgel gepleegd en de jaren 1990-1993 is het grondig gerestaureerd door de Fa. Mense Ruiter. De kas is geschilderd in donker ebbenhout en afgezet met goud, met bovenop twee adelaars, vergelijk dit met het Van Oeckelenorgel in Visvliet.

Zie verder: kerkoudepekela.nl/