Tijdschrift

Groninger Kerken is een kwartaaltijdschrift over alles wat met kerken in Groningen te maken heeft. Van preekstoelen tot patroonheiligen en van koorhekken tot klokken, alle onderwerpen passeren de revue. Groninger kerken is daarom een aanrader voor iedereen die meer wil weten over deze pareltjes van het Groninger land.

Januarinummer Groninger kerken

Het januarinummer van het tijdschrift Groninger kerken staat is verschenen - wilt u dit nummer ook ontvangen? Dan is het nu hoog tijd geworden om donateur van de Stichting Oude Groninger Kerken te worden. Dan valt dit nummer binnenkort ook bij u op de deurmat! Word nu donateur en geef nieuwe betekenis aan oude kerken, samen met ons!

Januarinummer 2019 Groninger kerken

Eelco van Es - Mens en steen. Vijftig jaar Stichting Oude Groninger Kerken
De Stichting Oude Groninger Kerken, die in 2019 haar halve-eeuwfeest viert, kent vele geschiedenissen. Het is maar wie je wilt vragen wat er eigenlijk gebeurd is. De weg die we hier kiezen voert ons langs enkele mensen die zich voor de Stichting hebben ingezet, en wat belangrijk voor hen is geweest.

De Stichting
Interview · Educatie · Excursies · Mediatheek · Winkel · Nieuws · De kerk als podium · Werk in uitvoering · Jubileum: Vijftig jaar bakens van betekenis

Omslag rechtsboven (uitsnede): Bjarne Kristensen, voorzitter van de Stichting Oude Groninger Kerken, en Regnerus Steensma leidden op 21 februari 1970 K.J. Keuning, de duizendste donateur, rond bij de kerk van Obergum.

De kerk als tijdmachine - Interview

'Voorkomen dat je personages eruitzien als Romeinen met horloges om. Dat was een van de uitdagingen voor Stefan de Keijser, tekenaar van kijkboek De kerk als tijdmachine. ‘Een boek met de kerk als hoofdpersoon, waarin je schetsen historisch verantwoord en tegelijkertijd aansprekend moeten zijn. Een boek dat aantrekkelijk is voor zowel kinderen als volwassenen.’ Voorwaar geen sinecure.'
(Interview met Stefan de Keijser en Martin Hillenga)

Termunten terug naar het Oosten - Werk in uitvoering

Eerst maar een geruststellende mededeling naar aanleiding van de vragen die de titel van dit artikel mogelijk oproept: de kerk van Termunten blijft gewoon staan waar ze staat. De geschiedenis van het gebouw is al bewogen genoeg. Christiaan

Index tijdschrift Groninger Kerken

Al sinds 1969 levert Groninger Kerken ieder kwartaal een tijdschrift van formaat af. Ook oude nummers zijn vandaag de dag nog het lezen waard. Deze index maakt het voor u eenvoudig om in het rijke archief van Groninger Kerken een artikel te vinden dat u interesseert.

Eerder verschenen nummers

Het tijdschrift Groninger Kerken verschijnt vier keer per jaar. Hieonder kunt u de uitgaven van een jaar eerder en ouder bekijken. Wilt u nu ook de meer recente nummers zelf ontvangen, word dan donateur van onze stichting.
januarinummer 2018 - [Publicatie]
oktobernummer 2017