Excursies

Op pad met Groninger Kerken

Ontdek de rijke geschiedenis en architecturale pracht van de Groninger Kerken door deel te nemen aan onze boeiende excursies. Een paar keer per jaar leiden we enthousiaste bezoekers langs de betoverende kerken in onze regio. Laat je onderdompelen in de verhalen die deze eeuwenoude gebouwen te vertellen hebben en ervaar de unieke charme van elke kerk. Een reis door tijd en cultuur, verweven met de levendige geschiedenis van Groningen.

Za 6 april | Voorjaarsexcursie per bus. UITVERKOCHT
Vr 12 april | Orgelexcursie UITVERKOCHT

Scrol verder voor meer informatie en aanmeldformulieren.

Voorjaarsexcursie 2024

Zaterdag 6 april 10.30-17.00 uur We reizen dit voorjaar naar het noordelijke deel van het Westerkwartier. Midden in dit gebied ligt de zandkeileemrug uit de voorlaatste ijstijd. Hierop zijn de plaatsen Zuidhorn en Noordhorn ontstaan. Voor het overige is sprake van een open dijkenland- schap. Dit is in de late middeleeuwen ontstaan door de gestage inpoldering van het Lauwersbekken. Visvliet lag aan de Lauwers en Grijpskerk lag ooit aan de oever van de Lauwerszee.

KOSTEN*
Met de bus UITVERKOCHT
opstaplocatie: Station Groningen Nieuwe aanmeldingen plaatsen we op een wachtlijst.
Standaard € 40,- p.p.
Vrijwilligers & donateurs € 32,- p.p.
Eigen vervoer UITVERKOCHT. Nieuwe aanmeldingen plaatsen we op een wachtlijst.
Standaard € 12,50 p.p.
Vrijwilligers & donateurs € 10,00 p.p.

*Exclusief lunch. De kosten voor de lunch zullen rond de € 15,-/20,- per persoon liggen.

Orgelexcursie 2024 UITVERKOCHT

Nieuwe aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst.

Vrijdag 12 april 10.00-17.15 uur We reizen terug in de tijd langs de orgels in een aantal kerken van het Oldambt. We maken kennis met de orgels van de orgelbouwers Hardorff (orgel uit 1857), Freytag (orgel uit 1808), Wenthin (orgel uit 1787) en Amoor (orgel uit 1733). Het is een dagvullende excursie waarbij we niet alleen de orgels gaan bekijken, maar ook zeker gaan beluisteren.

Met de bus | opstaplocatie Station Groningen
Standaard € 40,- p.p.*