Excursies

Algemeen

Vanaf het voorjaar 2022 wordt weer een start gemaakt met de excursies van de SOGK. Dit gevarieerde programma brengt je langs een selectie van fraaie kerkgebouwen die onze provincie en Oost-Friesland rijk is. In het programma zijn naast middeleeuwse kerkgebouwen, ook karakteristieke kerkgebouwen uit latere tijden opgenomen.

Zomerexcursies - ALLEEN 27 JULI NOG PLAATSEN VRIJ

In de zomerexcursie breng je een bezoek aan de kerken van Vreschen-Bökel, Hollen, Remels en Apen. Deze plaatsen liggen aan beide zijden van de voormalige grens tussen de graafschappen Ostfriesland en Oldenburg. Door het gebied lopen al heel lang belangrijke handelsroutes.
Deze excursie is te boeken op zaterdag 2 juli, woensdag 6, 13, 20 of 27 juli.

€45,- p.p (€36,- voor vrijwilligers en donateurs) met de bus

Winterexcursies

Op zaterdag 10 december en zaterdag 14 januari 2023 gaan we naar de kerk van Usquert, Kantens, Stitswerd en Bedum. Deze kerken liggen in de oude streek Hunsingo, het gebied in het Noorden van onze provincie ten westen van de voormalige Fivelboezem. Dit gebied met zijn vruchtbare bodem is evenals Fivelingo al heel lang bewoond. Veel van de oude plaatsen in het gebied zijn te vinden op voormalige kwelderwallen.

€35,- p.p (€28,- voor vrijwilligers en donateurs) met de bus
€12,- p.p (€8,- voor vrijwilligers en donateurs) eigen vervoer

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar excursies@groningerkerken.nl of telefonisch via 050-3123569. Geef hierbij aan of u zich aanmeld voor de bus of met eigen auto gaat. De aanmeldingen worden altijd op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Corona
Wij houden de ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten. Nieuwe maatregelen kunnen van invloed zijn op bepaalde activiteiten en dat kan betekenen dat deze in een andere vorm zullen plaatsvinden dan gepland. Heeft u zich voor een activiteit aangemeld, dan wordt u hier altijd over geïnformeerd.

Foto excursies
Foto gemaakt door: Harm Hofman