Gouden Bomenfonds

Unieke pareltjes in het Groninger land, dat zijn de Groninger kerken met hun omringende kerkhoven. Hier zijn de bijzondere flora en fauna, de graven en de veelal monumentale bomen en boomgroepen van grote waarde. Helaas worden de kerkhoven bedreigd door bomenziektes en niet-inheemse plantensoorten. Zij tasten de biodiversiteit ernstig aan. Met het Gouden Bomenfonds herstelt de Stichting Oude Groninger Kerken de kwaliteit van het groen op de historische kerkhoven.

Benieuwd waar we nu mee bezig zijn?

Vanwege essentaksterfte zijn eind 2019 bijna veertig essen gekapt rondom de kerk van Wittewierum. Het karakteristiek aangezicht herstellen we door de aanplant van een mix van nieuwe, sterke bomen. Over een aantal jaar zal het kerkhof weer een prachtige, groene oase zijn.

Doneren

Wilt u bijdragen aan onze inzet voor verduurzaming en herstel van het prachtige groen op onze kerkhoven? Dat kan door een bedrag naar keuze te doneren. Vul onderstaande velden in en u ontvangt van ons een e-mail met daarin meer informatie en de betaalgegevens. U kunt ook gebruik maken van de handige betaallink of QR-code in diezelfde e-mail. Wij stellen uw gift zeer op prijs, heel hartelijk dank.

Heer
Mevrouw