Lintjes voor onze vrijwilligers

De dag voor Koningsdag worden de koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Ook dit jaar mogen we een aantal vrijwilligers van de SOGK feliciteren met deze bijzondere onderscheiding. Allen hebben een lintje namens Zijne Majesteit de Koning ontvangen vanwege hun toegewijde, vrijwillige inzet. Namens alle medewerkers en het bestuur van Stichting Oude Groninger Kerken feliciteren wij: Jan Luit (Middelstum), Hans Stoelinga (Onderdendam) en Luuk Balt (Sauwerd).

Stipendium voor onderzoek naar het cultureel erfgoed van Stichting Oude Groninger Kerken

In 2022 wordt een begin gemaakt met het Titus Stipendium, geïnitieerd door een alumnus Kunstgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen met als doel het cultureel erfgoed van de Stichting Oude Groninger Kerken te bestuderen en in brede kring onder de aandacht te brengen. Dit voorjaar zal een oproep worden verspreid onder pas afgestudeerde masterstudenten om een onderzoeksproject aan te dragen dat de kennis over het cultureel erfgoed van de stichting vergroot.