Verbouwing synagoge Groningen begonnen

Datum 16 september 2020

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

Na een ruime periode van voorbereiding is een start gemaakt met de uitvoering van de bouw- en inrichtingsplannen voor de nieuwe permanente expositie in Synagoge Groningen. Eigenaar van het gebouw Stichting Oude Groninger Kerken en Stichting Folkingestraat Synagoge zijn begonnen met de werkzaamheden die het bijzondere monument de ruimte geven om het verhaal van Joods Groningen te vertellen. Uiteraard blijft de unieke architectuur van het pand uit 1906 intact, maar met een aantal opvallende verbeteringen zal het nog meer tot zijn recht komen.

 

De verbouwing zal een aantal maanden duren. 'De komende weken zitten de gebruikers en bezoekers van de synagoge even in het stof, maar met fris schilderwerk, nieuwe elektra, een invalidentoilet, het verplaatsen van de cv en een uitgekiende verlichting is het gebouw straks klaar om meer bezoekers te kunnen ontvangen', aldus de Stichting Folkingestraat Synagoge.

Museale inrichting

Zo zal het gebouw een museale inrichting krijgen. De stichting verwacht niet dat die een belemmering zal zijn voor de culturele en religieuze activiteiten in het gebouw: 'Met respect voor ruimte en religie zullen de activiteiten in het gebouw elkaar juist versterken.'