Monnikenwerk 2020 derde editie

Datum 07 juli 2020

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

In de periode van 15 juli tot en met 19 augustus vindt de derde editie van Monnikenwerk plaats. Opnieuw werken 11 kunstenaars uit de regio in onze oude kerken. Elke woensdag zijn de kunstenaars in stilte aan het werk en is bezoek welkom tussen 17.00 en 20.00. Ook in deze derde editie hopen de kunstenaars samen met de bezoekers te ontdekken waartoe de ruimte van een oude kerk uitnodigt en of er kunst kan ontstaan die raakt aan iets dat groter is dan wij. De deelnemende kerken behoren allemaal tot de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

 

Tijdens de eerste twee edities werd duidelijk hoe veel mensen zich geïnspireerd voelden door deze bijzondere combinatie van oude kerken en kunst van nu. De kunstenaars aan het werk zien, de stilte van de kerk ervaren, een rondje kunnen fietsen en een paar weken later nog eens opnieuw komen kijken en iets anders te zien, voortgang maar ook een andere blik wellicht.

Deelnemende kerken

Deelnemende kerken dit jaar zijn in ronde Noord de kerken van Baflo, Den Andel, Westernieland, Saaxumhuizen en Eenrum. In ronde Oost gaat het om de kerken van ’t Zandt, Leermens, Loppersum, Eenum en Westeremden. In deze kerken treft de bezoeker een brede variatie aan kunstvormen. Zo gaat Wianda Keizer een installatie maken in de kerk van Saaxumhuizen, tekent Geert Schreuder wat hij ziet om en in de kerk van Leermens en gaan fotografen Annemarie van Buuren en Arjan Verschoor aan de slag met foto’s bij maanlicht.