'Je keek te ver'- Marjoleine de Vos

‘Terloops’ is de titel van de reeks wandelboeken die vanaf dit voorjaar bij Van Oorschot uitkomen. Bregje Hofstede en Marjoleine de Vos trappen af: Hofstede met ‘Bergje’, De Vos met ‘Je keek te ver’. De Vos houdt het dichtbij huis: zij schrijft over de wandelingen die ze vrijwel dagelijks rondom haar huis in Zeerijp maakt; Hofstede trekt naar Colfosco in de Dolomieten waar ze als kind met haar familie ging skiën. (Trouw 25 april 2020) - Wij van de SOGK kennen Marjoleine de Vos o.a. van haar bijdrage aan ons jubileumboek ODE uit 2019 en haar jarenlange medewerking aan ons Cultureel festival Terug naar het begin.

Reddingsactie voor karakteristieke bomen Oude Groninger Kerken

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) kreeg een ‘verbijsterende verrassing’. Beeldbepalende, karakteristieke bomen die gezond werden geacht, zijn er zo slecht aan toe dat er een kostbare reddingsoperatie komt om ze te behouden. De SOGK beheert zeker 90 kerken, pastorieën, torens en synagogen en 58 kerkhoven en begraafplaatsen. Die hebben vaak niet alleen een historische maar ook landschappelijke en ecologische waarde. (Pieter Broesder - DvhN 8 april 2020)

Website nu ook in het Duits beschikbaar

De website www.groningerkerken.nl was al voor een deel vertaald in het Duits. Het betrof hierbij voornamelijk het algemene gedeelte. Maar onlangs heeft een van onze vrijwilligers het onderdeel Onze kerken - op de kaart - in het Duits vertaald. Dit betekent dat ook de Duitse websitebezoeker nu informatie over de 93 kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken in het Duits kan vinden. Gezien het feit dat concreet bezoek op dit moment bijna onmogelijk is geworden, een mooie aanvulling zo vlak voor de paasdagen.