Nieuws

Opening Feest! in Oost en West in Garmerwolde
Opening Feest! in Oost en West in Garmerwolde

Op 28 februari opent de tentoonstelling Feest! In Oost en West in de Schoolkerk in Garmerwolde feestelijk haar deuren. Na een periode van intensieve verbouwing is de kerk van Garmerwolde straks weer klaar voor bezoek. In de toren is de tentoonstelling Feest! In Oost en West gerealiseerd, en op het groene kerkterrein opent Atelier AvecPlezier in het gloednieuwe ontvangstgebouw. Het hele kerkelijk complex van Garmerwolde functioneert na de opening onder de naam de Schoolkerk. Vanaf 29 februari is de Schoolkerk en de tentoonstelling Feest! In Oost en West ieder weekend van 10:00 tot 18:00 uur open voor publiek.

Primeur voor Groningen - Monteverdi-orgel op MonteverdiDag
Primeur voor Groningen - Monteverdi-orgel op MonteverdiDag

Op vrijdag 21 februari organiseert de Organisatie Oude Muziek (Utrecht) i.s.m. Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) de MonteverdiDag in Groningen, een minifestival rond Claudio Monteverdi, de schepper van virtuoze madrigalen en grootschalige vespers. Dit keer vindt deze jaarlijkse Componistendag niet alleen in Utrecht en Amsterdam plaats, maar voor het eerst ook in Groningen. Een unieke gelegenheid die financieel mogelijk is gemaakt door het Liet Loudonfonds.

Topjaar voor Groninger Kerken
Topjaar voor Groninger Kerken

Erfgoedpartners spreekt van een topjaar omdat musea grote concurrentie ondervinden bij het trekken van toeristen. Of de warmte een rol speelde bij het museumbezoek durft de organisatie niet te zeggen. ,,Volgens het ene museum wel en het andere niet’’, zegt Thea Pol. In totaal noteerden de musea ruim 900.000 bezoekers tegen 815.000 in 2018. Op de jubileumactie van de stichting Oude Groninger Kerken kwam nog eens een record aantal van 65.000 mensen af.