Pastorie en Leerkamer nu gemeentelijk monument

Op woensdag 15 januari werd met de plaatsing van het Monumentenschildje de Monumentenstatus van de pastorie met leerkamer in Drieborg fysiek bekrachtigd. Deze plaatsing gebeurde door wethouder Bard Boon van de gemeente Oldambt, de heer Erik Ader, voorzitter van de Ds. Aderstichting en de heer Peter Breukink, (scheidend) directeur van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). In juni 2019 werd de pastorie met leerkamer overgedragen van de Ds. Aderstichting aan de SOGK.

MonteverdiDag in Groningen

Onderdeel van deze MonteverdiDag is de MonteverdiScratch. Deze vindt plaats in de Remonstrantse kerk te Groningen. Onder leiding van de internationale topdirigent Giulio Prandi kunnen amateur-koorzangers delen uit de zelden uitgevoerde Messa a quatrro voci da cappella (SW 190) en Cantate Domino (SV 293), instuderen en op dezelfde dag presenteren. In het groeiend gezelschap dat zich intussen aangemeld heeft, missen we echter nog bassen en tenoren. Aan hen dan ook de oproep om zich aan te melden voor een onvergetelijke dag!

Ingebruikname kerk Bierum na restauratie

Op maandag 20 januari 2020 wordt de Sebastiaankerk in Bierum na een periode van restauratie en herstel mijnbouwschade weer feestelijk in gebruik genomen. De datum 20 januari 2020 is niet toevallig gekozen Dit is de naamdag van de naamgever van deze kerk: Sint Sebastiaan. De dertiende-eeuwse kerk is een opvallende verschijning op een prachtig punt in het dorp, opvallend door de enorme steunbeer voor de toren. Deze werd mogelijk al in de vijftiende eeuw aangebracht om de toren tegen verzakking te beschermen. In september 2014 werd deze kerk samen met de kerk van Holwierde overgedragen naar de SOGK.