Pioniers van het volksgeluk

Pioniers van het volksgeluk – Verhalen achter oude graven op de begraafplaats van Oude Pekela is het nieuwste boekje in de reeks uitgaven van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) over kerkhoven en begraafplaatsen in de provincie Groningen. Het is het eenentwintigste deel in de serie en werd geschreven door Inge Dekker. De foto’s zijn geleverd door Duncan Wijting, Inge Dekker en diverse archieven. De tekstredactie, grafische vormgeving en productie van dit deeltje werd weer verzorgd door Ekkers & Paauw. Het boekje wordt op 26 april in de Wedderwegkerk in Oude Pekela gepresenteerd.

Domies Toen in BinnensteBuiten

In de oude pastorietuin in Pieterburen beheert Jan Jaap 'Domies Toen', oftewel 'de tuin van de dominee'. Hier vind je weelderige bloemenweiden vol inheemse plantensoorten en in het voorjaar allerlei stinzenplanten, want dáár is Domies Toen vooral om bekend, vroegbloeiende stinzenplanten. Daarnaast is de pastorietuin een tuin in Engelse landschapsstijl, dat ze in het Gronings een slingertoen noemen. In de zomer is er speciale aandacht voor de kruidentuin met middeleeuwse kruiden en prachtige bloemenborders.