Jarige Stichting Oude Groninger Kerken blij verrast in 2019

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) sluit haar jubileumjaar (bijna) af met meer donateurs en bezoekers aan de kerken dan in de afgelopen jaren. Sinds 2011 waren er niet meer zoveel donateurs (6100) aan het einde van een jaar. Wim Pijbes, Groninger en oud-directeur van het Rijksmuseum, sprak tijdens het grote jubileumfeest op 13 mei van dit jaar al zijn verbazing uit over het grote aantal sympathisanten waarmee de Stichting Oude Groninger Kerken alle Nederlandse erfgoedorganisaties achter zich laat. Het werk van de stichting wordt binnen en buiten de provinciegrens gewaardeerd.

Kerstwandeling 2019 - Italianen in Groningen

Op tweede kerstdag donderdag 26 december organiseert Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) voor de negende keer een begeleide kerstwandeling door de stad Groningen. Deze middag wandelt u onder leiding van een deskundige gids door de binnenstad van Groningen in kersttooi. Het programma start om 14.00 uur in de remonstrantse kerk, het kantoor van de SOGK met een korte inleiding gevolgd door de wandeling en we sluiten de middag hier ook weer af met een kort kerstconcert.