Trapleuning voor kerk Midwolde

Op donderdag 19 juli a.s. wordt met een kleine officiële handeling de trapleuning van de kerk van Midwolde in gebruik genomen. Dit is het gevolg van een intensief contact met het Platform Gehandicapten Leek en de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Leden van dit platform stelden in 2016 een rapport op over de B.T.B.U (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid, Bruikbaarheid, Uitgankelijkheid) van de SOGK-kerken in het Westerkwartier. Hierin stond als verbeterpunt letterlijk: ‘Toegang voorkant, een leuning aan beide kanten’ – en zo geschiedde! Hiermee is de kerk van Midwolde nu goed toegankelijk geworden voor mensen met een beperking.

Tijdschrift Groninger kerken juli 2018

Het julinummer van ons tijdschrift Groninger kerken is verschenen. Wil u dit nummer ook ontvangen dan wordt het nu tijd om donateur van onze stichting te worden. Dan ontvangt u ons tijdschrift in het vervolg ook elke drie maanden in de bus. Groninger Kerken is een kwartaaltijdschrift over alles wat met kerken in Groningen te maken heeft. Van preekstoelen tot patroonheiligen en van koorhekken tot klokken, alle onderwerpen passeren de revue. Groninger kerken is daarom een aanrader voor iedereen die meer wil weten over deze pareltjes van het Groninger land.

Overdracht gereformeerde kerk Thesinge

Op vrijdag 13 juli a.s. draagt de PKN-Gemeente Garmerwolde-Thesinge de gereformeerde kerk te Thesinge over aan de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Met deze overdracht heeft de SOGK 89 kerken, twee synagogen, 54 kerkhoven/begraafplaatsen en acht (vrijstaande) torens in haar bezit. Na de officiële overdracht wordt de kerk voor 10 jaar teruggehuurd door Stichting Dorpshuis Thesinge. Deze duurzame relatie garandeert dat het Kerkgebouw ook in de toekomst gebruikt kan worden voor kerk en dorp. Ook de verpachte gronden van de kerk worden deze middag aan Stichting Dorpshuis overgedragen.