De beste wensen voor 2019

Happy New Year - Feliç any nou - Godt nytår - Gelukkig Nieuwjaar - Bonne année - Buiti iseri irumu - Frohes Neues Jahr - Kung Hee Huat Tsai = Buon anno - Laimīgu Jauno gadu - Laimingu naujuju metu - Xin Nian Kuai Le - Szczęśliwego nowego roku - Feliz ano novo - La mulți ani! - S novim godom - Srećna nova godina - Šťastný nový rok - Feliz año nuevo - Sawatdee Pi Mai - Yeni yılınız kutlu olsun - lokkich Nije Jieren en veul haail en zegen in t nijjoar!

Skaten, slapen, shoppen, turnen of lezen in de kerk

Vanaf vandaag kan je nog een groot deel van de kerstvakantie skaten in de Paterskerk in Halle. De kerk is sinds de ontwijding een beetje de nieuwe thuis van de Halse jeugd geworden.In de Sint-Amandskerk in Roeselare wordt sinds vorig jaar elke vrijdagnamiddag van 14 tot 19 uur een overdekte boerenmarkt gehouden met veelal lokale seizoensproducten. De Mechelse Minderbroederskerk is in 1999 ontwijd en begin jaren 2000 omgebouwd tot het viersterrenhotel Martin's Patershof. Het gebouw is grondig verbouwd met respect voor het historische karakter van het gebouw.

Expositie 'De kerk als tijdmachine'

Oude Groninger Kerken zijn gestolde geschiedenis. Je kunt er eeuwenoude sporen vinden! Maar spoorzoeken valt nog niet mee... voor een kind, en voor menig volwassen bezoeker, is het een lasagne van tijdlagen. Kunstenaar Stefan de Keijser maakte in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken, twaalf tekeningen (twaalf tijdvakken), waarin de kerk door de eeuwen heen in haar sociale context centraal staat. Tentoonstelling in Museum Klooster Ter Apel van 8 december 2018 tot en met 17 februari 2019