Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

Het klooster van Marum

Het Witte Nonnenpad is inmiddels een begrip in Marum en omstreken. De in 2004 uitgezette wandelroute begint in het lijkenhuisje bij het oude kerkje aan de rand van het dorp en leidt de voetgangers door het omliggende natuur- en cultuurlandschap. Het thema van de route is losjes opgehangen aan de verboden liefde tussen een non en een Spaanse soldaat. Het is fictie, maar een dergelijke romance zou er wel geweest kúnnen zijn, want een klooster heeft er bij Marum zeker gestaan en ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog had dit contact met Spaanse militairen. Bent u nieuwsgierig geworden naar het verhaal van het Witte Nonnenpad? Lees dan snel het verhaal van de kerk van Marum!