Maatregelen SOGK i.v.m. coronavirus

Datum 28 mei 2020

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) neemt maatregelen om niet bij te dragen aan de verdere verspreiding van het coronavirus.

Gedeeltelijke lockdown (13 oktober 2020)

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.
Gedeeltelijke lockdown - 13 oktober 2020

Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen - 28/9 2020

Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.
Maatregelen 28 september 2020
Factsheet Landelijke maatregelen tegen het coronavirus per 29 september 18.00 uur

Schoolkerk weer geopend vanaf 13 juni jl.

Vanaf zaterdag 13 juni 2020 is de Schoolkerk in Garmerwolde ieder weekend open voor publiek. In de toren is de gloednieuwe tentoonstelling ‘Feest! In Oost en West’, een project van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) te zien. Op de Escher-achtige trap, ontworpen door architectenbureau MX13, komen acht feesten uit de christelijke en islamitische traditie tot leven. De feesten zijn verbeeld door de ontwerpers van Studio 212 Fahrenheit. De kerk en de toren van Garmerwolde behoren tot het bezit van de SOGK. Openingstijden zijn zaterdag en zondag van 10:00 -18:00 uur. Er moet nog wel vooraf worden gereserveerd via AvecPlezier - www.avecplezier.nl

De situatie vanaf 1 juni 2020

Vanaf 1 juni bieden onze kerken weer meer mogelijkheden voor bezoek en/of activiteiten. Neem hiervoor contact op met de desbetreffende kerk.
26 mei 2020 - Protocol Stichting Oude Groninger Kerken voor openstelling kerken
26 mei 2020 - Protocol Monumenten Erfgoedplatform FIM
19 mei 2020 - Zo zien de maatregelen er nu uit - Corona aanpak de volgende stap
06 mei 2020 - Zo ziet de versoepeling van de coronamaatregelen er in de komende maanden uit

Maatregelen per 21 april 2020

De eigen activiteiten van de SOGK, zoals excursies en lezingen, komen te vervallen. Aan de beheerders van alle 93 kerken in het bezit van de SOGK is gevraagd publieksevenementen en activiteiten af te gelasten, in elk geval tot 1 september. Ook de evenementen en activiteiten op de agenda van Bijzondere Locaties Groningen gaan voor deze periode niet door. De Schoolkerk en het Atelier AvecPlezier, in Garmerwolde, sluit in ieder geval tot 1 juni haar deuren.

Solitair bezoek - houd afstand en blijf gezond

Een aantal van onze kerken heeft de deuren dagelijks open. Vanouds zijn onze kerken toevluchtsoord voor mensen in onzekere tijden. Daarom verplichten we onze kerken niet de deur te sluiten. De richtlijnen van de Rijksoverheid worden vanzelfsprekend voortdurend nauwlettend gevolgd, en waar nodig passen we ons beleid aan op de actuele situatie.
Via de website en de sociale mediakanalen houden we u op de hoogte.
Richtlijnen RIVM
Vermijd de spits
Check: Stel uw bezoeker de volgende vragen