Maatregelen SOGK i.v.m. Coronavirus

Datum 24 maart 2020

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) neemt maatregelen om niet bij te dragen aan de verdere verspreiding van het coronavirus.

Aangepaste maatregelen per 24 maart 2020 - gelden nu tot 1 juni

De eigen activiteiten van de SOGK, zoals excursies en lezingen, komen te vervallen. Aan de beheerders van alle 93 kerken in het bezit van de SOGK wordt gevraagd publieksevenementen en activiteiten af te gelasten, in elk geval tot 1 juni. Ook de evenementen en activiteiten op de agenda van Bijzondere Locaties Groningen gaan voor deze periode niet door. De Schoolkerk en het Atelier AvecPlezier, in Garmerwolde, sluit eveneens tot 1 juni haar deuren.

Solitair bezoek - houd afstand en blijf gezond

Een aantal van onze kerken heeft de deuren dagelijks open. Vanouds zijn onze kerken toevluchtsoord voor mensen in onzekere tijden. Daarom verplichten we onze kerken niet de deur te sluiten. De richtlijnen van de Rijksoverheid worden vanzelfsprekend voortdurend nauwlettend gevolgd, en waar nodig passen we ons beleid aan op de actuele situatie.
Via de website en de sociale mediakanalen houden we u op de hoogte.