Aftrap Veur Aaltied

Datum 07 februari 2019

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

In tien oude Groninger kerken presenteert Stichting Pandeon van april tot oktober 2019 10 verschillende voorstellingen die een combinatie zijn van een orgelcompositie, andere muzikale en creatieve bijdragen en een theaterstuk. De levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten vormen de basis voor het scenario van de voorstellingen. De dorpen kiezen hun eigen hoofdpersonen en zo ontstaan er tien unieke producties met telkens dorpsgenoten in de hoofdrollen. Op 7 februari om 14:00 uur is de aftrap van dit bijzondere project in een van de deelnemende kerken, de Koepelkerk in Sappemeer.

Veur Aaltied

Het project Veur Aaltied wil op een persoonlijke manier het verhaal en de geschiedenis van tien kerken duidelijk maken en daarnaast laten zien hoe ze als cultureel podium hun plek midden in het dorp kunnen hervinden en invullen. De tien deelnemende kerken staan in Usquert, Sappemeer, Kloosterburen, Thesinge, Noordbroek, Krewerd, Loppersum, Woltersum, Visvliet en Nuis.

 

De artistieke leiding van dit cultuur- en erfgoedproject is in handen van Ben Smit. Organist en orgeldeskundige Eeuwe Zijlstra zorgt voor bij de orgels passende composities. Veur Aaltied is een samenwerkingsproject van Stichting Pandeon en Stichting Oude Groninger Kerken. Het project maakt deel uit van het jubileumprogramma van de SOGK.