Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De kluizenaar van Stitswerd

In het wierdendorpje Stitswerd, gebouwd op een oeverwal van de Fivelboezem, heeft een oud kerkje uit 1225 gestaan. In de kroniek van het klooster Bloemhof wordt de kerk genoemd in verband met een bijzonder incident rond de kluizenaar die bij de kerk zou hebben gewoond. U wilt er vast meer over weten! Lees gauw verder in het verhaal van de kerk van Solwerd.