Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De menselijke beenderen in de muur van Lettelbert

Toen in 1985 de kerk van Lettelbert werd gerestaureerd, deden bouwvakkers bij het herstel van de zuidmuur een lugubere vondst: een dichtgemetseld steigergat bleek na opening vol te zitten met delen van een menselijk geraamte. Van wie waren de beenderen, en waarom zou men botten inmetselen? Leest u verder in het verhaal van de kerk van Lettelbert.