Kerken

Hier vindt u het overzicht van alle SOGK-kerken. Elke kerk en uiteraard ook beide synagogen beschikken over een eigen website. Links: alle kerken alfabetisch gerangschikt en rechts binnen een letter (alfabetisch) gerangschikt.

't Marnehoes

Wehe den Hoorn noordoostzijde
Wehe den Hoorn noordoostzijde

De geschiedenis van deze voormalige kerk is verbonden met de familie Tjarda van Starkenborgh. Een van de telgen gaf in 1656 opdracht voor de verhoging van de toren en reparatie van de kerk. In ‘t Marnehoes hangt nu een wapen van deze familie, gesneden door Casper Struiwig. Onder het koor bevindt zich een grafkelder van de familie.
‘Trompe-l'oeil' voorstellingen van Matthijs Röling & Wout Muller sieren het houten tongewelf van de kerk: een koe, stier en een schildpad tussen palmbomen. De kerk is ouder dan de buitenkant doet vermoeden; de eerste inscriptie is van 1553 en vind je in een balk.

Sinds de verbouwing tot een cultureel centrum in 1985 heet de kerk 't Marnehoes. Hier worden toneelvoorstellingen, cabaret en concerten georganiseerd. Ook worden er toneellessen gegeven.

Zie verder: kerkwehe.nl/

Adres:
Kerkstraat 21, Wehe-den Hoorn

Sleuteladres(sen):
G. Redekerstraat 11 Tel. 0595-571395

Word donateur
Word donateur