Kerken

Hier vindt u het overzicht van alle SOGK-kerken. Elke kerk en uiteraard ook beide synagogen beschikken over een eigen website. Links: alle kerken alfabetisch gerangschikt en rechts binnen een letter (alfabetisch) gerangschikt.

Kerk Midwolda

Luchtfoto Midwolda
Luchtfoto Midwolda

De toren van deze kerk heeft een bijzondere, achtkantige, houten bovenbouw, en is twee decennia eerder gebouwd dan de kerk zelf. De huidige brede rechthoekige zaalkerk is in 1738 gebouwd en vervangt een zeer imposante romaanse kerk met vier(!) torens. Een herinnering aan die torens staat in de vorm van pinakels op het brede zadeldak; op iedere hoek één. In de kerk zelf valt het grote Hinsz-orgel uit 1772 op. Het eikenhouten meubilair, bestaande uit kerkbanken, een met houtsnijwerk versierde preekstoel, en twee herenbanken met het wapen van Hora Siccama, is uit de bouwtijd.

De kerk is in bezit van de Stichting Oude Groninger Kerken, maar wordt gehuurd door de Nederlandse hervormde gemeente. Deze verzorgt de wekelijkse kerkdiensten. De kerk beschikt over een ringleiding.

Zie verder: kerkmidwolda.nl

Adres:
Hoofdweg 168 9681 AL, Midwolda

Sleuteladres(sen):
Tarweveld 2 tel 0597 551051;
A.M.Horalaan 26 tel 0597 551900

Word donateur
Word donateur