Kerken

Hier vindt u het overzicht van alle SOGK-kerken. Elke kerk en uiteraard ook beide synagogen beschikken over een eigen website. Links: alle kerken alfabetisch gerangschikt en rechts binnen een letter (alfabetisch) gerangschikt.

Kerk Klein Wetsinge

Kerk Klein Wetsinge exterieur

Kerk Klein Wetsinge exterieur

Volgens de gevelsteen is dit mooi gelegen zaalkerkje van 1840. De vorm is neoklassiek en van een soberheid die past bij het landschap. De grote houten met zink bedekte dakruiter, die het geheel bekroont, heeft niet de eenvoud die de rode bakstenen basis kenmerkt. De klok in deze spits is afkomstig uit een kerk in Sauwerd en dateert van 1609. De preekstoel uit de oude kerk werd overgeplaatst naar de nieuwe kerk. De vroegmiddeleeuwse kerk op de wierde van Sauwerd is samen met de kerk van Groot Wetsinge afgebroken in 1840. De huidige kerk moest deze kerken vervangen.

Na de ingrijpende restauratie en verbouwing van 2014-2015, is het gebouw nu een van de Bijzondere Locaties Groningen. Bovendien bevindt zich op de eerste verdieping het Toeristische Informatie Punt Waddenland met toeristische informatie over het gebied. Bezoekers worden gastvrij ontvangen door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen. De kerk is dagelijks geopend.

Zie verder: kerkkleinwetsinge.nl

Adres:
Valgeweg 12, Klein Wetsinge

Sleuteladres(sen):
Valgeweg 12; 06-54685405

Dagelijks geopend van 11.00 - 17.00 uur (tenzij verhuurd)