Kerken

Hier vindt u het overzicht van alle SOGK-kerken. Elke kerk en uiteraard ook beide synagogen beschikken over een eigen website. Links: alle kerken alfabetisch gerangschikt en rechts binnen een letter (alfabetisch) gerangschikt.

Goede Herderkerk

Bedum Goede Herderkerk voorzijde

Bedum Goede Herderkerk voorzijde

De Goede Herderkerk werd in 1937-‘38 ontworpen door architect Egbert Reitsma. Het is een mooi voorbeeld van de expressionistische Amsterdamse School. De kerk, met aangebouwde toren, catechisatielokaal en kerkenraadkamer, is in zijn opbouw typerend voor de vooroorlogse kerken van Reitsma: de plattegrond in de vorm van een Grieks kruis, het waaiervormige bankenstelsel en het parabolische kruisgewelf.
Het grotendeels oorspronkelijke interieur wordt overspannen door een in hout uitgevoerd kruisgewelf, en bevat fraaie glas-in-lood ramen met figuratieve voorstellingen uit het Oude Testament.

De gereformeerde kerk (hersteld) (dgk) uit Groningen kerkt in de Goede Herderkerk in Bedum. Zij hebben deze kerk voor een langere periode gehuurd vanwege de groei van het aantal leden.

Zie verder: kerkbedum.nl

Adres:
Schultingastraat 1, Bedum