Overig juni 2021

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Terug naar het begin - Cultureel festival

Ga je mee op ontdekkingstocht? Terug naar het begin ziet er dit jaar anders uit. Onder de noemer van ‘Boek een ontdekkingstocht’ bieden we culturele dagreizen* aan, vol kunst, cultuur en natuur! We zijn er klaar voor om je straks coronaveilig mee op pad te nemen in de weekenden van 12 + 13 juni, 19 + 20 juni en 26 + 27 juni. Wil je hierbij zijn? Op vrijdag 7 mei openen we de ticketshop. En tot 1 juni profiteer je van vroegevogelkorting! Kies je culturele dagreis Met een route die je vooraf kiest, maak je een ontdekkingstocht door het historische wierdenlandschap van Groningen. Langs kronkelende weggetjes en oude zeedijken verken je de mooiste uitzichtpunten én lievelingsplekken. Zoals je van ons gewend bent, beleef je onderweg betoverende optredens en spannende kunstprojecten op unieke locaties. Zo geven de culturele ontdekkingstochten je een nieuwe kijk op de omgeving van de gemeente Eemsdelta: voor de nieuwsgierige bezoeker, maar ook voor wie er al jaren woont. Met het coronaveilige aantal van maximaal 30 deelnemers per tocht, is Terug naar het begin intiemer dan ooit!

Muzikale Fietsroute

Voor de negende keer organiseren de Stichting Rottumer Kerk en de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl de Muzikale Fiets Route waarin u kennis kunt maken met het Hoogeland, zijn rijke historie en prachtige landschap, omlijst door een grote diversiteit aan muziek. In tien historische kerken zijn op ieder heel uur verschillende soorten muziek te beluisteren, gespeeld door musici afkomstig uit de regio. Een optreden duurt ca. 20 minuten. Al fietsend van de ene naar de andere kerk geniet u van het prachtige Hogelandster wierdenlandschap met de kenmerkende, kleine, pittoreske dorpjes, de weidse landschappen en fantastische luchten. De lengte van de totale route is ongeveer 30 km. Nadere informatie volgt.

Bespeling carillon Hippolytuskerk door Gerda Peters

Het 2e van de 4 zomerconcerten op het beroemde Hemony carillon (1662) van Middelstum. Ook voor dit concert is een vrouwelijke beiaardier gevraagd, Gerda Peters, zij is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij heeft een mooi programma samengesteld van hedendaagse/new age muziek, klassieke muziek en ter afsluiting populaire muziek. Curriculum vitae Geboren en getogen in het centrum van Haarlem zijn beiaard- en orgelklanken Gerda Peters met de paplepel ingegoten. Gerda is aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam afgestudeerd voor orgel en kerkmuziek. Vervolgens heeft zij met goed gevolg het staatsexamen piano afgelegd. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) te Amersfoort (faculteit muziek van de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht). Gerda Peters is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij vervangt regelmatig collega beiaardiers en geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten. Samen met Sarina Brouwer (saxofoon) vormt zij een duo. Tevens heeft zij een privé leerlingenpraktijk in de Bollenstreek. Een mooie luisterplaats is het Asingapark in Middelstum, daar staan extra stoelen en wordt de toehoorders gratis koffie/thee aangeboden.

Lokale en regionale jazz- en improvisatiedag

Reeds ver voor de coronacrisis was men druk bezig met de organisatie van een lokale en regionale jazz- en improvisatiedag in Feerwerd (Jazz&ImproLokaal Feerwerd). Deze dag is gepland op 20 juni en het programma bestaat uit concerten door muzikanten uit de gemeente Westerkwartier en de omringende regio, inclusief de stad Groningen. Hiermee willen wij de jazz- en improvisatiemuziek uit onze eigen regio bevorderen. IStichting Jazz in Feerwerd organiseert een lokale en regionale jazz- en improvisatiedag met: Harry Niehof & Alto Kwartet Vrij Jazzie Andrea Caruso Trio Austèja Ĺ˝virblyté GroupWij realiseren ons ten volle dat ook dit evenement binnenkort kan worden ingehaald door het virus. Uiteraard houden wij u dan ook hiervan op de hoogte.