Maria Lichtmis Wintertocht Vierhuizen

Datum 02 Feb 2020

Datum Niekerk, Ulrum, Vierhuizen: Vierhuizen, Niekerk, Ulrum

Maria Lichtmis Wintertocht Vierhuizen

Zondag 2 februari 2020 is het Maria Lichtmis. Dat was een van de twee dagen waarop de bewoners van het platteland van werk of boerderij konden veranderen, net als op 11 november, Sint Maarten. Met de Maria Lichtmis wordt de kerstperiode nu echt afgesloten.

In vroeger tijden werd dit feest veertig dagen na kerst gevierd met een lichtprocessie met kaarsen. Om deze traditie nieuw leven in te blazen organiseert de commissie van de kerk van Vierhuizen dit jaar voor het eerst een Maria Lichtmis Wintertocht: een wandeling of fietstocht langs drie kerken (Vierhuizen, Niekerk en de Catharina-kerk in Ulrum).

Na afloop van de 11 kilometer lange tocht is er in Vierhuizen voor iedereen een pannenkoek. Want wie op 2 februari een pannenkoek eet, zal volgens de eeuwenoude overlevering het hele jaar gelukkig zijn.

Waar: start en eindpunt kerk Vierhuizen.
Wat: 11 kilometer wandelen of fietsen langs drie kerken (Vierhuizen, Niekerk, de Catharina-kerk in Ulrum); In elke kerk een versnapering.

Vierhuizen, Niekerk, Ulrum
Hoofdstraat 26