Open Monumenten Dag 2019

Datum 14 - 15 Sep 2019

Datum Solwerd: Kerk Solwerd

Open Monumenten Dag 2019

De historische binnenstad van Appingedam heeft vanaf ca. 1300 een bloeitijd gehad door de scheepvaart naar de Oostzeelanden. Door de bloeiende industrie (Brons, Eendracht, Ter Borg en Mensinga), die producten maakten die verhandeld werden in heel Europa en zelfs daarbuiten, floreerde Appingedam als handelsstad. Tientallen eeuwenoude panden zijn fraai gerestaureerd en een bezoek waard. Nabij het oude centrum en in het buitengebied treft u ook bijzondere en historische locaties aan die een bezoek waard zijn zoals de Kerk van Solwerd.

De kerk van Solwerd en op de locaties waar de monumentenvlag buiten hangt kunt u bezoeken. Op beide dagen zijn tussen 11.00 – 17.00 uur in Appingedam verhalenvertellers in een oud kostuum. Zij kunnen aangesproken worden om te vertellen over historisch Appingedam en de monumenten.

Kerk Solwerd
Solwerderweg 5 a