Stories of Us: dilemma’s in oorlogstijd

Datum 10 Apr - 05 Mei 2019

Datum Groningen: Folkingestraat synagoge

Terug naar ActiviteitenTerug naar Activiteiten
Stories of Us: dilemma’s in oorlogstijd

Hoe is het om in een oorlog te moeten vluchten? Te moeten vechten? Of juist om anderen te hulp te schieten? Over zulke vragen gaat het project Stories of Us van het Rode Kruis in Groningen.
De expositie Stories of Us, die op 10 april ‘s avonds wordt geopend, vertelt onder meer het verhaal van Ahmed die Afghanistan ontvluchtte en nu probeert in Groningen in te burgeren.
Tijdens de filmavond op 25 april wordt de film Eye in the Sky vertoond over de humanitaire dilemma’s rond een drone aanval.
Bijna dagelijks bereiken berichten over gewapende conflicten en oorlogen ons via de media. Berichten over zieken en gewonden, verwoeste huizen en gevluchte families. Berichten ver hier vandaan, ver van ons vreedzame Groningen. Echter, voor sommige Groningers zijn deze gebeurtenissen niet zo ver weg als ze soms lijken. In april en mei vorig jaar deelden verschillende Groningers hun verhaal over hun oorlogservaringen met het Rode Kruis/Humanitair Oorlogsrecht Team in Groningen. Hieruit zijn negen bijzondere fotoportretten ontstaan, aangevuld met teksten over de achterliggende verhalen. Deze zijn van 10 april t/m 5 mei te zien in de synagoge in Groningen.

Folkingestraat synagoge
Folkingestraat 60
Groningen
Woensdag 10 april t/m 5 mei 2019
Toegang Dagelijks, zaterdag en maandag gesloten