Adventsconcert Marina Maurer en Gerard van Reenen

Datum 09 Dec 2018

Datum 't Sael

Terug naar ActiviteitenTerug naar Activiteiten
Adventsconcert Marina Maurer en Gerard van Reenen

Op zondagmiddag 9 december om 15:00 uur zullen Marina Maurer (viool) en Gerard van Reenen (fortepiano) het jaarlijkse Adventsconcert geven in ‘t Sael in Groot Wetsinge. 'T Sael is het middeleeuwse voorhuis van de monumentale pastorie in Groot Wetsinge. Zij zullen werken spelen van D. Buxtehude, J.S. Bach, J.Chr. Bach, Ph. Meyer en W.A. Mozart.
Van Buxtehude en J.S. Bach speelt Gerard van Reenen op zijn fortepiano het adventskoraal “Nun komm’, der Heiden Heiland”. Beide koralen hebben dezelfde melodie als basis, maar beide componisten hebben deze melodie op hun eigen wijze uitgewerkt, Buxtehude vrij sober en eenvoudig, Bach ruim versierd met uitgebreide omspelingen. De jongste zoon van Bach, Johann Christian, heeft een aantal sonates geschreven voor viool en klavecimbel (of fortepiano). De beide musici spelen de opgewekte en sprankelende sonate in A gr.t. op. 10 nr. 4. Philippe-Jacques Meyer (1737-1819) was actief als componist en harpist in Parijs. Van hem spelen Marina en Gerard “Variaties over Menuet d’Exaudet”. Eén van de mooiste sonates voor viool en piano van Mozart is die in e kl.t. KV 304. Deze zal tijdens het Adventsconcert ten gehore worden gebracht.
De fortepiano is de voorloper van onze huidige piano. Meestal geeft het samenspel op viool en piano problemen met de balans tussen beide instrumenten. De piano heeft door zijn volle en krachtige toon meestal de overhand. Dat probleem doet zich bij het spel op de fortepiano niet voor omdat dit instrument een veel bescheidener volume heeft. Bij weloverwogen spel zijn beide instrumenten perfect in balans. Het belooft daarom een heel bijzonder concert te worden.
Tijdens de pauze verzorgen wij heerlijke hapjes passend bij de voorstelling. De mooie muziek, de heerlijke hapjes en de intieme sfeer zorgen voor een prachtige avond.
Deze voorstelling kost €15,00 inclusief hapjes. Tijdens de pauze serveren wij hapjes passend bij de tijd of thema van de muziek.

't Sael
Karspelweg 2
Groot Wetsinge
Zondag 9 december 2018
Aanvang 15:00 uur
Toegang € 15,00

Inlichtingen: info@tsael.nl
Website: http://www.tsael.nl