Exposities mei 2020

Activiteiten per datumDatum
Componisten in oorlogstijd - GESLOTEN

GESLOTENNederland kende een bloeiend muziekleven in de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw. Componisten als Géza en Rosy Wertheim hadden een internationale carrière, koordirigent en componist Israël Olman was geliefd bij duizenden zangers. Max Vredenburg en Hans Lachman componeerden muziek bij films, in het Concertgebouw klonken composities van Henriëtte Bosmans en leo Smit. De oorlog maakte een aburpt einde aan soms pas ontluikende, soms glansrijke muzikale carrières. Dit deel van de Nederlandse muziekgeschiedenis is maar weinig verteld. In de tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met deze – bijna – vergeten componisten door verhalen en brieven te lezen, foto’s en manuscripten te bekijken en natuurlijk de muziek te horen. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Leo Smit Stichting en de Stichting Folkingestraat Synagoge.

KLEI in de KERK - AFGELAST

AFGELASTKlei is een belangrijke grondstof voor de steenfabieken. De architecten van de Groninger Amsterdamse School gebruikten deze steen in verschillende kwaliteiten voor de expressie in hun gevelbeeld. Daarom wordt er een kleine tentoonstelling ingericht over de steenfabriek "Allershof" die nabij Onderdendam was gelegen. Ook keramisten gebruiken klei voor hun expressieve kunstwerken. De drie verschillende keramisten op deze expositie tonen verschillende technieken in hun werk. Er is werk te zien en te koop van onder meer:Jan Mulder - Keramiekbouwer te Onderdendam Marchien Cordes - Keramist te Westeremden Openigstijden!Vrijdag, zaterdag en zondag va 11.00-17.00 uur.