Exposities maart 2019

Activiteiten per datumDatum
Expositie Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders

Van 17 februari tot 24 april exposeren Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders hun vrije werk - schilderijen, keramiek en combinaties daarvan - in de kerk van Rottum. Hun keramische werk is geïnspireerd op het Groninger land. In het tweedimensionale werk voert de mens de boventoon. Tiny en Linda hebben samen een galerie en atelier in een voormalige lagere school te Roodeschool. Dit jaar bestaat de school precies 90 jaar. Ook zijn ze samen opgeteld 90 jaar actief als beeldend kunstenaars (Tiny 55 jaar en Linda 35 jaar). Deze expositie is de eerste van een reeks activiteiten ter viering van dat 90-jarig bestaan. Tiny Bouter-Snijders (Amsterdam) maakt abstracte, monumentale keramische objecten. Wat haar vooral aantrekt aan het Hogeland is de weidsheid, de mooie luchten, de dijken met hun doorgangen, de stilte, maar ook het prachtige omgeploegde land in de winter. Dit alles heeft grote invloed op haar werk. Ook haar reis naar Japan werkt door een in haar werk. Linda Bouter (Rietveld Academie, Amsterdam) begon als edelsmid/schilder, maar ontwikkelde zich daarnaast als keramist. De afwisseling tussen schilderen en werken met klei is haar op het lijf geschreven. Het brengt haar veel inspiratie, waaruit o.a. het gecombineerde werk (keramiek op paneel) ontstond. Juist omdat het schilderen eigenlijk heel meditatief is en het werken met klei heel aards, vult dit elkaar goed aan. Linda en Tiny maken ook het zogeheten wadden keramiek: binnen- en buitenpotten, kaarsenstandaards, heksenhoedjes, klokken, schalen, reliëfs en gebruiksgoed. In opdracht vervaardigen zij ook speciale urnen en gedenktekens.

Werk van twee kunstenaars in de kerk van Adorp

De Culturele Commissie Adorp heeft weer twee kunstenaars uitgenodigd te komen exposeren. Deze expositie wordt gehouden op 2, 3, 9 en 10 maart in de kerk van Adorp. Het gaat hierbij om werk van Saskia van Voorn met werk uit Nieuw Zeeland (schilderijen en houtsneden) en Lionella Delcampo (schilderijen, tekeningen en bronzen beelden). Saskia en Lionella waren jaargenoten op de Academie Minerva. Zaterdag 2 maart om 14.00 uur zullen Willem Pots en Henk Klatter de expositie muzikaal openen. Robin d'Arcy Shillcock zal het werk van de beide kunstenaars toelichten. De expositie is op genoemde dagen van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken, de toegang is gratis.

Foto-expositie Alfred Wiltfang

In de maand maart zal er in 'T Sael elk weekend een prachtige foto-expositie te bezichtigen zijn van Alfred Wiltfang. Alfred Wiltfang is een Duitse amateur fotograaf die foto's maakt van de natuur en stedelijke omgeving. Kom genieten van zijn prachtige foto's op zaterdag en zondag van 14.00 - 17.00 uur. NB: Behalve op 3 maart in verband met een concert. “Fotografieren ist wie schreiben mit Licht, wie musizeren mit Farbtonen, wie malen mit Zeit und sehen mit Liebe” © Almut Adler

Expositie Anne Post toe Slooten

Anne vindt haar inspiratie in de natuur om haar heen, in de verscheidenheid aan vormen, kleuren, structuren, ritmes en lichtval. Daarnaast is ze al heel lang gefascineerd door allerlei soorten papier. Ze maakt nu zelf papier, meestal van planten als brandnetel, hosta, mais, zegge en van textiele vezels als zijde, linnen, wol en hennep. Dit is een heel ambachtelijk procedé en een wezenlijk deel van het creatief proces. Zeker bij het maken van papier van planten gaat het haar vaak om de structuren die dat oplevert. Ook verwerkt zij bij het papierscheppen vaak materialen als bloembladeren, riet, veren of delen van foto’s. Deze vormen de basis voor haar werk, hetzij papiercollages, hetzij objecten als (kijk)boekjes en leporello’s van heel verschillend formaat en uitvoering. Aan de papiercollages kan ook ander materiaal worden toegevoegd als wol, zijdevezels, hennep, krijt en verf. Het werken is een wisselwerking tussen binnen en buiten, dat wat zich in haar afspeelt en dat wat het materiaal aangeeft. Dat is een spannend proces wat vaak onverwachte dingen oplevert. De verbondenheid met de natuur is zodanig in haar werk aanwezig dat ze daarin het tastbare, aardse wil laten verwijzen naar de kosmische, niet tastbare aard van het bestaan. Anne heeft haar opleiding gevolgd aan Academie Minerva in Groningen.

Werk van twee kunstenaars in de kerk van Adorp

Expositie cursisten Franka Hiddink

Sinds september 2016 wordt er elke vrijdag in het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Engelbert geschilderd. Franca Hiddink, beeldend kunstenaar en docent geeft les en verzorgd workshops. De groep cursisten is enthousiast en fanatiek. Dit is de tweede expositie van werk van cursisten. Er zijn stillevens, landschappen, portretten en abstracte werken te zien. Gemaakt door: Aafke Si, Aafke So, Annelies, Anneke, Annet, Antje, Auke, Bart, Frans, Geert, Hetty, Ineke, Inge, Jarigh, Loes, Marrie, Marion, Michele, Mieke, Silvester, Titia, Willy, Wim E en Wim V.