Evenementen januari 2020

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Slapen in de kerk

Volgens de organisatie Buitengewoon slapen: ‘een echt cadeautje dat dit slapen in de kerk kan en mag. ‘s Nachts gaat de kerkdeur op slot. Je mag slapen in de klokkentoren, bij het orgel, onder de laatgotische ramen.......’. Hoe mooi wil je het hebben! De verwarming gaat niet aan dus als altijd de tip, neem een lekkere warme slaapzak (of zelfs twee….) mee, lekkere muts kan geen kwaad en hou je sloffen aan :) Er zijn kruiken beschikbaar voor de deelnemers, dus koud hoef je het niet te hebben. Deze unieke ervaring kost je slechts € 25,- (inclusief veldbed, bivakzak en ontbijt). Zoals bekend, kent men in Engeland deze bijzondere manier van overnachten bij kerken al langer en daar kan in de zomermaanden ‘gechamped’ oftewel gekampeerd worden in een groot aantal kerken. Het idee ontstond bij Stichting The Churches Conservation Trust en het is een van de manieren om de kerk te gebruiken. Reizigers zijn immers altijd op zoek naar bijzondere accommodaties en zij mogen voor een relatief klein bedrag kamperen in de kerk en met dit geld wordt weer een bijdrage aan het onderhoud geleverd. Buitengewoonslapen.nu wil het buitenslapen promoten, ondersteunen en verder brengen. De bijeenkomsten zijn niet bedoeld als uitbundig samenzijn. De intentie is samen de stilte beleven en in de natuur zijn. Kijk voor eerdere slaapavonturen op www.buitengewoonslapen.nu Aanmelding Wanneer je wilt deelnemen aan dit bijzondere initiatief, meld je dan aan, er is slechts een beperkt aantal plaatsen (15) beschikbaar. Denk om de (warme) slaapzak, een muts en sloffen;). De kosten bedragen 25 euro inclusief veldbed, bivakzak en ontbijt Stuur een mail naar onderstaand emaioladres. Vol = vol. Reservering is op volgorde van betaling.

Dag van het Jodendom

Op initiatief van de Nederlandse bisschoppen wordt in Nederland, evenals in vele andere Europese landen de Dag van het Jodendom gehouden. Dit jaar is het thema: Bevrijding & Vrijheid. Programma14.30 – 15.00 uur Ontvangst met koffie of thee 15.00 – 15.05 uur Begroeting en openingswoord 15.05 - 15.40 uur Prof. dr. Wout van Bekkum “Vrijheid in verbondenheid: Joodse traditie en de omgang met vrijheid.” 15.40 - 15.50 uur Intermezzo 15.50 - 16.25 uur Dr. Joke Brinkhof “Leven naar vrijheid toe: Beelden in Schriftverhalen.“ 16.25 - 16.40 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen aan beide sprekers 16.40 - 17.00 uur Napraten met een drankje of sapje. GRATIS entree, een donatie wordt op prijs gesteld. Graag aanmelden via tel. 050-4065888 of via onderstaande e-mail. l.winter@bisdomgl.nl