Concert Festa Consort

Datum 22 Sep 2019

Datum Zuurdijk: Kerk Zuurdijk

Concert Festa Consort

La Spagna is het thema van het concert dat Festa Consort geeft. Het ensmeble bestaat uit 5 beroeps- en amateurmusici die elkaar gevonden hebben in de renaissancemuziek op historische instrumenten als zink, pommer, dulciaan, blokfluit, portatief en sackbut.

Ze wijden het concert aan variaties op de melodie La Spagna zoals elke 15de of 16de eeuwse componist die maakte. De nadruk ligt op de Italiaanse componist Costanzo Festa, die maar liefst 125 variaties op het thema La Spagna maakte. Het Festa consort speelt ze niet allemaal, maar een kleine selectie. Daarnaast komen ook andere componisten aan bod als Isaac, Josquin en De la Torre.

Kom luisteren hoe afwisselend al die variaties die ene melodie maken. Het concert is in de kerk van Zuurdijk, waar de geschiedenis te lezen is. Entree € 10,--, incl koffie/thee met wat erbij, kinderen gratis.

Josee Zuiver: cornetto, slagwerk
Greet Kloeg: pommer, dulciaan