100 jaor Grunnens Laid

Datum 28 Sep 2019

Datum Pieterburen: Kerk Pieterburen

100 jaor Grunnens Laid

Het Gronings volkslied bestaat 100 jaar en dat wordt groots gevierd. Op 28 september 2019 om 17.00 uur klinkt het Grunnens Laid op 100 plekken in de provincie Groningen. Trotse Groningers worden opgeroepen om mee te zingen. Dit provincie-brede festival wordt georganiseerd door Tocht om de Noord en vindt eveneens plaats tijdens het populaire tweedaagse wandelevenement. Het Gronings volkslied ligt aan de basis van de Tocht om de Noord en het Pronkjewailpad.

100 podia in Groningen
We willen laten zien én horen dat we trots zijn op Groningen, door samen op 100 locaties ('podia') het Grunnens Laid te zingen. Het Grunnens Laid is namelijk niet van één plek, maar van ons allemaal. Overal in de provincie -in álle gemeenten- klinkt op zaterdag 28 september om ca. 17.00 uur het Grunnens Laid. Ook in de kerk van Pieterburen wordt het lied gezongen. We nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn.

Kerk Pieterburen
Hoofdstraat 74