Concerten september 2019

Activiteiten per datumDatum
Activiteiten per categorieCategorie
Open Monumenten Dag 2019
Open Monumenten Dag 2019

De voormalige hervormde kerk in Niezijl is geopend in het monumentenweekend op 14 en 15 september. U bent van harte welkom om het gebouw uit 1661 te bekijken. In de kerk hangen tijdens dit weekend schilderijen van de plaatselijke schildersclub. Het thema van deze monumentendagen: ‘Plekken van Plezier’ wordt ingevuld door verschillende muzikale activiteiten. Zaterdag 14 september organiseert de viooldocente Oktje Lambermont uit Zuidhorn een openbare les voor de bezoekers van de kerk. Dit vindt plaats tussen 14.00 en 15.30 uur. Zondag 15 septemberspelen Madeleine Steigenga (dwarsfluit) en Wijnand Looise (piano). Zij voeren hun programma tweemaal uit, om 14.00 uur en om 15.30 uur. De kerk is op zaterdag 14 september geopend van 11 tot 17 uur. Op zondag van 12 tot 17 uur.

Best of Dualis
Best of Dualis

Voor het publiek dat de Jacobuskerk in Zeerijp bezoekt op Monumentendag is er dit jaar een bonus: op zondagmiddag zingt daar Kamerkoor Dualis een kort programma getiteld ‘Best of Dualis’. Kamerkoor Dualis is sinds 2001 een van de vaste waarden in muzikaal Groningen. Naast grote werken als het Requiem van Brahms, de Johannes Passion en de Hohe Messe brengt het koor veel thematische a capellaprogramma’s, o.a. rondom het Hooglied (‘Rise up, my love’) of de elementen (Elements I en II). Speciaal voor Monumentendag heeft het koor uit het inmiddels omvangrijke repertoire een ‘Best of’–programma samengesteld. Het koor, dat onder leiding staat van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, zingt ‘Jesu, meine Freude’ van J.S. Bach en verder werken van Rheinberger, Poulenc, Pärt, Badings en Elgar. U bent van harte welkom om even in de kerkbanken plaats te nemen en te genieten van de koorklanken in de monumentale kerk. Meer info op onderstaande website.

Concert Jong Talent in de kerk van Breede
Concert Jong Talent in de kerk van Breede

Op de derde zondag in september biedt het zojuist prachtig gereno-veerde kerkje van Breede podium aan het Trio Ridente voor een concert Jong Talent. Het Trio bestaat uit Merel Wentink (mezzosopraan), Meike Wijma (sopraan) en Julia Hoorman (piano). De drie Conservatoriumstudentes zijn gedurende hun studie op zoek gegaan naar alternatievere vor-men van het overbrengen van hun repertoire. Ze putten uit een breed scala aan klassieke liederen en duetten en vertolken stukken van Schumann en Brahms zowel als van Berio en Kurt Weill. Door middel van theater en vertelkunst leidt het trio de luisteraars door de wereld van dit repertoire. Hiermee spreken zij een gevarieerd publiek aan en hopen zo het klassieke lied toegankelijk te maken voor iedereen. In 2017 en 2018 boekten zij succes met hun eerste “theatrale liedreci-tal”, “Mag ik een Aa?”. Ze presenteerden deze op uiteenlopende lo-caties in Groningen en omgeving. Naast theatrale voorstellingen ge-ven ze ook concertante recitals. Welkom in Breede!Toegansprijs: 12,50 (tot 18 jaar 6,00)

Three great guitars - GAAT NIET DOOR
Three great guitars - GAAT NIET DOOR

GAAT NIET DOOR Digmon Roovers - Gitaarbas Jan Kuiper - elektrische gitaar Paulus Schafer – Gypsy gitaar Dit bijzonder virtuoze gitaar trio speelt een combinatie van verschillende muziekstijlen. Pop, Jazz, Funk, Gypsy, India en Afrika komen allemaal samen in dit unieke concept waarbij de gitaarbas zowel de rol van slaggitaar, bas en drums vertolkt. Paulus Schafer is momenteel het grote talent uit de Gypsy Jazz traditie in de stijl van Django Reinhardt en het Rosenberg Trio.Reserveren via onderstaand e-mailadres of telfonisch via Nicolaas Geenen 06-54685405.

Concert Festa Consort
Concert Festa Consort

La Spagna is het thema van het concert dat Festa Consort geeft. Het ensmeble bestaat uit 5 beroeps- en amateurmusici die elkaar gevonden hebben in de renaissancemuziek op historische instrumenten als zink, pommer, dulciaan, blokfluit, portatief en sackbut. Ze wijden het concert aan variaties op de melodie La Spagna zoals elke 15de of 16de eeuwse componist die maakte. De nadruk ligt op de Italiaanse componist Costanzo Festa, die maar liefst 125 variaties op het thema La Spagna maakte. Het Festa consort speelt ze niet allemaal, maar een kleine selectie. Daarnaast komen ook andere componisten aan bod als Isaac, Josquin en De la Torre. Kom luisteren hoe afwisselend al die variaties die ene melodie maken. Het concert is in de kerk van Zuurdijk, waar de geschiedenis te lezen is. Entree € 10,--, incl koffie/thee met wat erbij, kinderen gratis. Josee Zuiver: cornetto, slagwerkGreet Kloeg: pommer, dulciaanHans Mons: dulciaan, pommerPeter Oosterbaan: dulciaanSjoerd Visser: dulciaan, sackbut

NNO Oosters strijkkwartet
NNO Oosters strijkkwartet

VAN MOZART EN STRAUSS TOT DE AMSTERDAMSE GRACHTENNaar Oudeschans komen vier leden uit het Noord Nederlands Orkest met een frivool openingsconcert van onze 44e concertserie.MuzikantenViool - Stanislav Tchijik Viool - Justyna Mrozek Altviool - Kristin Stets Cello - Florent MaigrotProgramma- een strijkkwartet van Mozart- een polka van Johan Strauss- de Ungarische dans van Brahms Verder kunt u genieten van de bekende Nederlandse klassiekers bewerkt voor de vier strijkers zoals: het Dorp, de Zuiderzee ballade en nog meer moois om bij weg te dromen. Welaan, het programma wordt prettig gepresenteerd.

100 jaor Grunnens Laid
100 jaor Grunnens Laid

Het Gronings volkslied bestaat 100 jaar en dat wordt groots gevierd. Op 28 september 2019 om 17.00 uur klinkt het Grunnens Laid op 100 plekken in de provincie Groningen. Trotse Groningers worden opgeroepen om mee te zingen. Dit provincie-brede festival wordt georganiseerd door Tocht om de Noord en vindt eveneens plaats tijdens het populaire tweedaagse wandelevenement. Het Gronings volkslied ligt aan de basis van de Tocht om de Noord en het Pronkjewailpad. 100 podia in Groningen We willen laten zien én horen dat we trots zijn op Groningen, door samen op 100 locaties ('podia') het Grunnens Laid te zingen. Het Grunnens Laid is namelijk niet van één plek, maar van ons allemaal. Overal in de provincie -in álle gemeenten- klinkt op zaterdag 28 september om ca. 17.00 uur het Grunnens Laid. Ook in de kerk van Pieterburen wordt het lied gezongen. We nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn.

African String & Drums
African String & Drums

Dit 13e eeuws kerkje zal iedere maand het decor zijn van een bijzondere concertserie. We starten deze serie met African Strings & Drums. Swingende Afrikaanse dansmuziek uit West Afrika met percussie, de traditionele instrumenten zoals de ‘N Goni (harp), de Tama (talking drums) en de Sabar (trommel). De oorsprong van alle muziek met prachtige gitaar-, en baslijnen,vlammende breaks en uiterst dansbare grooves! Kaarten zijn te bestellen via de site en te koop aan de deur.