Concert Hintsorgel door Kees van Eersel

Datum 07 Sep 2019

Datum Midwolda: Kerk Midwolda

Concert Hintsorgel door Kees van Eersel

Op zaterdag 7 september zal Kees van Eersel een concert geven op het Hintsorgel. Kees van Eersel is jarenlang organist geweest in Zeeland in de Grote- of Maria Magdalenakerk te Goes. Hij reist veel eHn tijdens zijn reizen geeft hij veel concerten. Dit jaar neemt Van Eersel afscheid van het concertpodium vanwege zijn 75ste verjaardag. Hij heeft besloten om nog wel concerten te spelen, maar hierin geen literatuurspel meer op te nemen. Het concert in Midwolda is één van de laatste concerten met een mooie mix van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek. Voor dit concert heeft hij composities in een grote diversiteit aan vormen en stijlen uitgezocht met het oog op het karakter en de mogelijkheden van het orgel in Midwolda. Er wordt muziek gespeeld van Bach, Walther, Homilius en Mozart. Organist van Eersel is bekend als een zeer begaafd improvisator. Tijdens dit concert zal het programma beginnen en eindigen met een improvisatie.

Kerk Midwolda
Hoofdweg 168