Ynze Dam-altviool solo en als slotakkoord Hans Fidom-orgel

Datum 07 Apr 2019

Datum Zuurdijk: Kerk Zuurdijk

Ynze Dam-altviool solo en als slotakkoord Hans Fidom-orgel

Een bijzonder programma in het kerkje van Zuurdijk, waar de geschiedenis te lezen is. Ynze Dam, altviool, speelt solowerken van Daan Manneke, Benjamin Britten, Igor Strawinsky en Paul Hindemith. Als slotakkoord bespeelt Hans Fidom het orgel, met Preludium en Fuga in d kleine terts, BWV 539. Een nieuwe toevoeging aan de serie ‘te grote muziek op te kleine orgels’.
Toegang € 10, incl. koffie/thee en Zuurdiekster koek, kinderen gratis.
Ynze Dam, geboren (1952) in Buitenpost, studeerde aan het Gronings Conservatorium bij Dick Blom en Ton Koopman (barokinterpretatie) en vervolgde zijn studie aan het Brabants Conservatorium bij Erwin Schiffer. Na het eindexamen/diensttijd, als altist verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest (1978-1980). Studie gevolgd bij Hans Neuburger (solo altist aldaar en altist van het Gaudeamus Kwartet). Vanaf 1980 tot 2013 werkzaam bij het Limburgs Symfonie Orkest en na de fusie met het Brabants Orkest verbonden aan de “Philharmonie Zuid-Nederland” tot 2018 (pensionering).
Hans Fidom was de motor achter de restauratie van het Rohlfingorgel van Zuurdijk. Hij speelt regelmatig werken in de serie ‘te grote muziek op te kleine orgels’ op verschillende kleinere orgels in de omgeving.

Kerk Zuurdijk
Hoofdweg 43