Amarant Ensemble

Datum 07 Apr 2019

Datum Thesinge: Kloosterkerk Thesinge

Amarant Ensemble

Het Amarant ensemble uit Groningen speelt o.l.v. Carolien van Willigen werken van Mozart, Krebs, Michael en Joseph Haydn. Er doet een verhaal de ronde dat een boer die muziek van Mozart in een koeienstal liet horen, merkte dat zijn koeien meer melk gaven. Met andere woorden: Mozarts muziek werkt ontstressend.

Tussen 1780 en 1820 werkten in Wenen (Oostenrijk) de drie grootste muzikale genieën die Europa ooit heeft gekend: Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven. Mozart vestigde zich in 1781 in Wenen, Haydn omstreeks 1790 en Beethoven in 1792. Zij vormden samen de Eerste Weense School, die grote invloed zou hebben op de muziekontwikkeling van de 18e eeuw, en zouden nog vele jaren een voorbeeld zijn voor andere componisten.

Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree.

Kloosterkerk Thesinge
Kapelstraat 2