Marlene Bakker zingt in streektaal

Datum 06 Jan 2019

Datum Wehe-den Hoorn: 't Marnehoes Wehe den Hoorn

Marlene Bakker zingt in streektaal

Zondagmiddag 6 januari, aanvang 15.00, opent ’t Marnehoes in Wehe den Hoorn( Kerkstraat 21) het winter/voorjaarsseizoen met een bijzonder concert van Marlene Bakker.

Zij is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Haar in 2018 verschenen debuutalbum RAIF is al veel geprezen en ontving onder andere een vijfsterren recensie in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Voor de single ‘Waarkhanden’ ontving Marlene de Bosklopper Bokaal voor de beste Groningstalige single van 2017. Waarkhanden gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Speciaal voor dit optreden zingt Marlene ook werk van haar tour met Groningse volksverhalen project Spinbarg. Marlene en haar gitarist Bernard Gepken hebben zich ondergedompeld in de wondere wereld van Groningse volksverhalen. Ook zij die de taal niet machtig zijn zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek.

't Marnehoes Wehe den Hoorn
Kerkstraat 21