Singer/songwriter Marja de Jong

Datum 07 Okt 2018

Datum Groningen: Synagoge Groningen

Terug naar ActiviteitenTerug naar Activiteiten
Singer/songwriter Marja de Jong

Feel good music, zo noemt singer/songwriter Marja de Jong haar repertoire waarmee ze op zondag 7 oktober in Groningen optreedt. Ze brengt in Synagoge Groningen haar nieuwste programma Harpsongs waarin ze muzieksoorten van over de hele wereld speelt en zingt. Daarmee weet ze het publiek te ontroeren, maar er valt ook veel te lachen. Het repertoire van Marja de Jong is geïnspireerd op folk uit Israel, Ierland, Frankrijk, Cuba en Arabische landen. De muziek is soms meditatief, dan weer swingend.

Marja de Jong daagt haar publiek voortdurend uit actief mee te doen. Lachen tijdens het optreden is uitdrukkelijk toegestaan! Want De Jong weet diepgang en een vrolijke noot op een unieke manier met elkaar te verbinden. De songs gaan over licht, liefde, verbondenheid, muziek en de natuur. Ze begeleidt zichzelf op meerdere instrumenten.

De singer/songwriter behaalde haar conservatoriumdiploma's voor solozang klassiek na studie bij Rita Dams in Arnhem en Wout Oosterkamp in Den Haag. Verder volgde ze masterclasses in uiteenlopende stijlen waaronder oude muziek bij Emma Kirkby, moderne muziek bij Cornelia van der Horst en opera bij Marlena Malas. Marja de Jong verdiepte zich daarnaast in lichter repertoire, volksmuziek en meditatieve muziek.

Synagoge Groningen
Folkingestraat 60
Groningen
Zondag 7 oktober 2018
Aanvang 16:15 uur
Toegang € 10,00

Website: https://www.synagogegroningen.nl/