Bespeling Hemonycarillon Middelstum ‘Lente’

Datum 02 Mei 2021

Datum Middelstum: Middelstum

Bespeling Hemonycarillon Middelstum ‘Lente’

Bespeling Hemonycarillon van de Hippolytuskerk te Middelstum door Henk Veldman op zondag 2 mei 2021 van 14.00 tot 15.00 uur. Het thema is lente. Op het programma 2 vrolijke concerten van Vivaldi en Johann Gottfried Walther maar ook lenteliederen uit de Romantiek van Mendelssohn-Bartholdy en Schubert. Bloemenhits komen langs, Tulpen uit Amsterdam van Herman Emmink en Rode rozen en witte seringen van Jantje Koopmans. Dat de lente is begonnen wordt bevestigd met Spring is here van Ella Fitzgerald. De beiaardier besluit met engelstalige hits; Herecomes the sun van The Beatles, Lullaby of spring van Donovan Philips Leitch en Spring vacation van de Beach Boys. Kortom een uurtje heerlijke muziek aan het begin van een hopelijk mooie zomer. Het Asingapark bij de Hippolytuskerk is een prachtige luisterplek. Live bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten.

Middelstum
Concordiaplein 1,