Carillonconcert Bernard Winsemius

Datum 16 Aug 2020

Datum Middelstum: Hippolytuskerk Middelstum

Carillonconcert Bernard Winsemius

Bernhard Winsemius is emeritus stadsbeiaardier van Haarlem en Amsterdam en organist van de monumentale historische orgels in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Al vaker speelde Winsemius in Middelstum, als geen ander weet hij een prachtige klank uit de klokken van het Hemonycarillon uit 1662 te halen. Voor vandaag een prachtig programma, muziek uit de tijd dat de Hemony klokken werden gegoten van Purcell, Jacob van Eijck, Johann Sebastian Bach, Böhm en uit latere tijd van de componisten Mendelssohn, Astor Piazolla en Siegfried Translateur. (zie voor het volledige programma onderstaandewebsite.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie.

Voor contact: Jan Luit, voorzitter Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK 0595 551258, voorzitter@carillonmiddelstum.nl.

Hippolytuskerk Middelstum
Concordiaplein 1