La Sfera Armoniosa

Datum 05 Jan 2020

Datum Lutherse kerk

La Sfera Armoniosa

Venetië was de thuisbasis van twee giganten uit de muziekgeschiedenis, Claudio Monteverdi en Antonio Vivaldi. Naast muziek van die twee grootmeesters hoort u vanmiddag muziek van Barbara Strozzi, één van de weinige vrouwelijke componisten van de 17e eeuw (leerling van Francesco Cavalli, één van de grondleggers van de Venetiaanse opera), van Giovanni Kapsberger, de theorbevirtuoos die ook wel ‘Nobile Alemano’ of ‘Il tedesco della Tiorba’ werd genoemd en van Biaggio Marini, de concertmeester van Monteverdi’s orkest. De Italiaanse liederenbundel “La sfera armoniosa” werd in 1623 gepubliceerd ter ere van een adellijk huwelijk. De 25 liederen zijn gecomponeerd rond het jaar 1600, een muzikaal zeer roerige en dus interessante periode. Het prikkelen der zinnen en het roeren van de ziel des toehoorders waren in deze tijd de hoogste doelen van de componist en de uitvoerder. In de 25 liederen van “La sfera armoniosa” is een grote diversiteit aan kleuren en sferen te ontdekken en ze beantwoorden stuk voor stuk aan deze idealen.

Lutherse kerk
Haddingestraat
Zondag 5 januari 2020
Toegang € 24,00