Kunst in zicht: Erwin Olaf 60!

Datum 04 Apr 2019

Datum Groningen: Remonstrantse Kerk Groningen

Kunst in zicht: Erwin Olaf 60!

Erwin Olaf, meester van de geënsceneerde fotografie, wordt 60. Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag vieren dit kroonjaar met een grootse overzichtstentoonstelling. Het Gemeentemuseum toont zijn vrije werk vanaf 2000 tot aan de serie die hij recentelijk maakte in Shanghai, Berlijn en Palm Springs, een drievoudig beeld van steden in verandering. Het Fotomuseum zoomt in op zijn ambachtelijke ontwikkeling, van analoog werkend fotojournalist naar digitaal werkend, autonoom beeldmaker.

Daarnaast heeft Olaf zelf een keuze gemaakt uit het werk van wereldberoemde fotografen die zijn ontwikkeling hebben beïnvloed. Maar niet alleen fotografen hebben Olaf beïnvloed; je ziet in zijn werk ook verwijzingen naar en invloeden uit de schilderkunst.

De lezing zal in woord en beeld verhalen over vroeger en nu en veel daar tussenin. Over zijn portretten, over schoonheid, over engagement, over theatrale scènes uit diverse subculturen. Maar ook zijn meest recente werk wordt besproken, waaronder de serie Palm Springs uit 2018, met daarin nog nooit eerder getoonde landschapsfotografie. Tenslotte: Olaf is geen onbekende in Groningen. Daarom zal er ook aandacht worden besteed aan de relatie van Erwin Olaf met de stad Groningen en het Groninger Museum.

Spreker: Arjo Passchier

Aanmelden via onderstaand emailadres of 050-3188651.

Entree €15,00. Voor vrienden (mits vooraf aangemeld en betaald) €12,50.

Remonstrantse Kerk Groningen
Coehoornsingel 14