Concert Consequens

Datum 24 Feb 2019

Datum Den Andel: Kerk Den Andel

Concert Consequens

Het ensemble, dat onder leiding staat van tenor Han Warmelink, is de voortzetting van het bekende vocale kwintet Sequens, dat in zijn rijke historie zo’n 600 a capella concerten verzorgde met geestige en geestelijke muziek (zie www.sequensinfo.nl). In Consequens werken de zangers samen met enkele instrumentalisten om uitdagende barokmuziek te kunnen uitvoeren. De begeleiding bestaat uit twee violen en een kistorgel, een ideale omvang voor de prachtige, maar kleine kerk van Den Andel.

Consequens voert een programma van een uur uit rond de Musikalische Exequien van de Duitse grootmeester Heinrich Schütz. Het betreft een uitvaartmis gecomponeerd voor de toenmalige landsheer van Gera, Heinrich Posthumus Reuß. Voor deze mis gebruikte Schütz, die precies 100 jaar vóór Bach ter wereld kwam, bijbel- en liedteksten die door Reuß zelf waren uitgekozen om in zijn grafkist te graveren. Vooruitwijzend naar de lijdenstijd worden daarnaast Die sieben Worte Jesu Christi am Kreuz uitgevoerd, een kort oratorium waarin de laatste woorden van Christus worden weergegeven op basis van hetgeen wordt beschreven in de evangeliën van Johannes, Marcus, Lucas en Mattheüs.

Kerk Den Andel
De Streekweg 91