Winterconcert Sonans & Friends

Datum 15 Dec 2019

Datum Krewerd: Mariakerk Krewerd

Winterconcert Sonans & Friends

Vrouwenensemble Sonans zingt werken van o.a. Mozart, Brahms en Fauré. Klarinettrio Trepezzi vult de zang aan met afwisselende muziekstijlen. Dichter Harry van Velsen draagt voor uit eigen werk - in het Nederlands en Gronings. Een afwisselende middag, waar het plezier van af spat!

Vrouwenensemble Sonans vindt haar oorsprong in Studio Musica Son in Groningen. Het koor bestaat al tientallen jaren, in zeer wisselende grootte en samenstelling. Op dit moment telt Sonans acht zangeressen. Sonans zingt klassiek, van middeleeuws tot modern, acapella en met pianobegeleiding. Tijdens het winterconcert brengen zij o.a. kerstliederen ten gehore en koorwerken van Edward Elgar.

Johanan Havinga (dirigent en pianist) won in 2005 de eerste prijs in Regio Noord bij het Prinses Christina Concours. In 2010 behaalde hij aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen zijn eindexamen piano summa cum laude. Johanan speelt piano solo en in ensembleverband. Daarnaast is hij veelgevraagd begeleider van zangers en koren.

Trepezzi is voortgekomen uit het klarinetkwartet Arghûl, dat in 1985 werd opgericht. Jan Visser, Alard de Boer en Henk Jansen spelen sinds 2015 in het klarinettrio Trepezzi. De naam is afgeleid van het flitsende stuk van componist Theo Loevendie. Voor het concert in Krewerd putten zij uit de 15 driestemmige inventies van de grote J.S. Bach, kiezen zij een Terzetto van de Belg Marcel Poot en bewerkten zij een boogie riff. De boogie is een knipoog naar schilder Piet Mondriaan, die weer een belangrijke inspiratie vormde voor dichter Harry van Velzen.

Harry van Velsen schrijft gedichten in het Nederlands en het Gronings (Hogelandsters) en won in 2016 de Grunneger Schriefwedstried voor poëzie. Hij publiceerde in 2019 de bundel ‘Hoe woorden bewegen’. Hij draagt tijdens deze middag voor uit eigen werk.

Entree €10,00 inclusief hapje en drankje. Vrienden van de Mariakerk halve prijs.

Mariakerk Krewerd
Kerkpad 8